Πώς θα χτίσουμε μια κουλτούρα περιβαλλοντική- Επενδύστε στα παιδιά μας!

Πώς θα χτίσουμε μια κουλτούρα περιβαλλοντική- Επενδύστε στα παιδιά μας!

της Άντρης Πολυκάρπου
Σίγουρα είναι «βαρετό» για κάποιους από εσάς να διαβάζετε λεζάντες του τύπου:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ κτλ

Το περιβάλλον σίγουρα νοσεί και πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στη προστασία του. Πρώτιστα όμως – και είμαστε σίγουροι πολλοί από εσάς θα συμφωνήσετε – θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε και εντάξουμε τα παιδιά μας, σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Να δημιουργήσουμε την νοοτροπία αυτή, που θα συντροφεύει τα παιδιά μας στο υπόλοιπο της ζωής τους. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι το περιβάλλον δεν είναι κάτι το αόριστο, μακρινό και άπιαστο που δεν μας αφορά, αλλά είναι το σπίτι μας!

Ας δώσουμε λοιπόν ευκαιρίες, ας προτρέψουμε τους νέους μας να αγαπήσουν την φύση γύρω τους, τη γη, το χώμα, τα φυτά, τα δέντρα, τον καθαρό αέρα, τα τρέχοντα νερά.Γνωρίζοντας την φύση, καλλιεργούμε αγάπη και σεβασμό προς αυτή .

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ λοιπόν, μαζί με την οργάνωση Πράσινη Ασπίδα, οργανώνει τους επόμενους μήνες δενδροφυτεύσεις, σε διάφορες κοινότητες και Δήμους του νησιού μας. Πλήρης ενημέρωση από τις σελίδες μας στο Facebook.

Να η ευκαιρία λοιπόν για να εντάξουμε τα παιδιά σε ουσιαστικές ενέργειες υπέρ του περιβάλλοντος. Σε ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι απλά θεωρίες – Αυτός είναι και ο στόχος του Πράσινου Κόμματος.

Τα παιδιά και όχι μόνο , θα έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν και φυτεύσουν δέντρα/φυτά, βάζοντας έτσι το δικό τους λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Να γνωρίσουν την φύση, να εμπλακούν σε εξορμήσεις, να γνωρίσουν καινούργιους φίλους και τέλος να «ξεκολλήσουν» αν θέλετε από καναπέδες και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σημειώστε τις ημερομηνίες: 03 Νοεμβρίου , Τρούλλοι Λάρνακα 17 Νοεμβρίου, Επισκοπή Λεμεσός, 24 Νοεμβρίου Μαλούντα Λευκωσία. Όλες οι δεντροφυτεύσεις αρχίζουν στις 11:00 π.μ Ειδικά στη Μαλούντα στις 24 Νοεμβρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πολύ όμορφες δραστηριότητες σε ένα πανυγύρι Χαράς. Σας περιμένουμε!

Share this post