ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΟΥΝΤΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΟΥΝΤΑ

Η φωτογραφία μιλά από μόνη της. Δέντρα αφάνισαν, ξερίζωσαν, έκοψαν και πούλησαν για καυσόξυλα, με συνοπτικές διαδικασίες, με την παρουσία και την ανοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορούντας και του Τμήματος Δασών, παρακαλώ(παραχωρώντας τάχατες άδεια…).

Κατόπιν εντονότατων διαμαρτυριών της Γυναικείας Μονής Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Ορούντας, η Πράσινη Ασπίδα έσπευσε άμεσα επί τόπου και κατόπιν έντονων διαμαρτυριών διακόπηκε το αποτρόπαιο έργο, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά, αφού πρόλαβαν και κατακρεούργησαν δεκάδες ευκαλύπτους.

Read More

Στερούμαστε δύναμη της ψυχής και θείο δώρο, όταν βλέπουμε τόσο ζωντανά δέντρα εκατοντάδων χρόνων, που προσφέρουν εκτός από πράσινο και καθαρό οξυγόνο, να πεθαίνουν μέσα σε χρόνο δευτερολέπτων. Απορίας άξιο, γιατί αν και αποστείλαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορίες για το συμβάν, με φωτογραφίες και μαρτυρίες, η υπόθεση ακόμη…ερευνάται. Και διερωτόμαστε: από τη στιγμή που οι μαρτυρικές καταγγελίες παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία του εγκλήματος, τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτά τα ζωντανά μνημεία της φύσης, που στο βωμό του χρήματος κάποιοι καιροσκόποι τα κατακρεούργησαν με την ανοχή όλων των αρμοδίων;

Ζητάμε άμεσα έρευνα, προτού προσφύγουμε σε νομικές διαδικασίες και καταγγείλουμε τους πιο πάνω αλλά και τις κρατικές υπηρεσίες που κουκούλωσαν το όλο θέμα (το άρθρο 11 παρέχει το δικαίωμα σε οργανισμούς όπως η Πράσινη Ασπίδα να ενεργεί τοιουτοτρόπως).

Όσον αφορά κάποιους αγαπητούς επικριτές μας, τους χαρίζουμε ως ενθύμιο τη φωτογραφία την ώρα του εγκλήματος! Ας ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους(εκτός από το στόμα τους που στάζει φαρμάκι), για να δουν και λίγο μακριά…

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ

Share this post