Ιαπωνία: Διαμαρτυρία για τις… σούπες καρχαρία!

karxarias

Ιαπωνία: Διαμαρτυρία για τις… σούπες καρχαρία!

karxarias

Την αντίθεσή τους στο κυνήγι του καρχαρία εξέφρασαν για πολλοστή φορά ακτιβιστές στην Ιαπωνία. Ο προβληματισμός της διεθνούς κοινότητας παραμένει μεγάλος για την τύχη του συγκεκριμένου ψαριού, το οποίο κυριαρχεί εδώ και χιλιετίες στις θάλασσες της Γης και πλέον απειλείται με εξαφάνιση.

Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τα πτερύγια του έχει προκαλέσει ένα κυνήγι, το οποίο παραπέμπει στη μαζική εξόντωση των φαλαινών στη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων. Παρά την αυστηρή νομοθεσία και την επιβολή απαγορεύσεων, ακόμα αρκετές χώρες στη Νοτιοανατολική Ασία δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο εκατομμύρια καρχαρίες να εξολοθρεύονται.

Η συμπεριφορά των ψαράδων χαρακτηρίζεται από απίστευτη βαρβαρότητα, καθώς μόλις κόψουν με αιχμηρό αντικείμενο τα πτερύγια του καρχαρία, στη συνέχεια τον πετούν πίσω στη θάλασσα ζωντανό, καταδικάζοντάς τον με αυτό τον τρόπο σ’ έναν οδυνηρό θάνατο.

Ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε το Σάββατο έξω από εστιατόριο της αλυσίδας «Muji» στο Τόκιο, ζητώντας τον τερματισμό αυτής της βάρβαρης πρακτικής.

Το γεγονός πως τα πτερύγια του καρχαρία αποκτούν σταδιακά σημαίνουσα θέση στην κινεζική ιατρική, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Εκτιμάται πως στη Μαύρη Αγορά ένα πτερύγιο μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια.

Share this post