Η Ιαπωνία επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Η Ιαπωνία επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Η Ιαπωνία επικύρωσε τη διεθνή Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή. «Η Ιαπωνία θα υποβάλει την επικύρωση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 8 Νοεμβρίου», σημείωσε.

Η συμφωνία του Παρισιού, η οποία υιοθετήθηκε στη Διάσκεψη για το κλίμα που έγινε στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, αποτελεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο που υποχρεώνει τις χώρες να θέτουν στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σκοπός είναι να συγκρατηθεί η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας «αρκετά κάτω» από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν την εκβιομηχάνιση και όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 1,5 βαθμούς, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Ιαπωνία έχει θέσει τον δικό της εθνικό στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 26% έως το δημοσιονομικό έτος 2030 (1η Απριλίου 2030 – 31 Μαρτίου 2031).

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε με ανακοίνωσή του ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της μείωσης των εκπομπών σε εθνικό επίπεδο, διευρύνοντας ένα πανεθνικό κίνημα.

«Ταυτόχρονα, η Ιαπωνία θα επιδιώξει ενεργά την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, ώστε να κάνει δυνατή τη μείωση των εκπομπών χωρίς να θυσιάσει την οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε ο Άμπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post