ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα -ΝΑΙ στη βιώσιμη γεωργία!

greenliving5

ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα -ΝΑΙ στη βιώσιμη γεωργία!

greenliving5

Ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ θέλουμε τα τρόφιμα που αγοράζει ο Κύπριος πολίτης για την οικογένειά του να είναι ασφαλή και να έχουν παραχθεί με τρόπο βιώσιμο που προστατεύει το έδαφος, το νερό, το κλίμα και την υγεία του. Είμαστε ενάντια σε εισαγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων στη χώρα μας. Απαιτούμε την ψήφιση της πρότασης νόμου που θα απαγορεύει την εισαγωγή στην Κύπρο Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών και θα κηρύσσει τη χώρα μας ως χώρα ελεύθερη από μεταλλαγμένες καλλιέργειες.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση στήριξε στη συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την έγκριση του Κανονισμού για την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων ειδών, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκο Κουγιάλη να ψηφίζει θετικά στη συμφωνία αυτή, την ίδια ώρα μάλιστα που δύο χώρες – το Λουξεμβούργο και Βέλγιο – τήρησαν αποχή. Παρά την αρνητική απόφαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Υπουργός όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε αλλά προσέτρεξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζητούσε το σύνολο των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας. Ευτυχώς μετά την έγκριση από τους Υπουργούς η συμφωνία θα πρέπει να πάρει και το «πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα δοθεί μεγάλη μάχη.

Η βιώσιμη γεωργία είναι ο μόνος τρόπος ο οποίος διασφαλίζει καθαρή και υγιεινή τροφή και καθαρές, φυσικά γόνιμες καλλιέργειες. Προστατεύει το έδαφος, το νερό, το κλίμα και την υγεία και δεν επιμολύνει το περιβάλλον με χημικά και μεταλλαγμένα. Στηρίζει την τοπική οικονομία και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των κυπριακών φυτικών και ζωικών προϊόντων.

Πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη, που είναι αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων σπόρων εδώ και μια 15ετία.

Ας στείλουμε όλοι οι πολίτες ένα ηχηρό μήνυμα: ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα, ΝΑΙ στη βιώσιμη γεωργία!

Share this post