Αίθριος ο καιρός τη Μεγάλη Βδομάδα και ιδιαίτερα τη Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος ο καιρός τη Μεγάλη Βδομάδα και ιδιαίτερα τη Δευτέρα του Πάσχα

Μπορεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε να ήταν άνω κάτω, βροχές, ανέμους, μπόρες, ωστόσο όπως φαίνεται από τις μακροπρόθεσμες προσβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών θα είναι κάτι περισσότερο από ανοιξιάτικες, ακόμα και τη Μεγάλη Βδομάδα. Η βελτίωση του καιρού ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φθάνει μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου, παρά τις νεφώσεις. Σε αυτά τα επίπεδα φαίνεται πως θα κυμανθεί ο υδράργυρος τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Βδομάδας, ενώ θα έχουμε και λίγες συννεφιές, όμως από τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα του Πάσχα που θα έχουμε σημαντική άνοδο. Ο υδράργυρος φαίνεται πως θα φθάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει τη Τρίτη του Πάσχα, 21 βαθμούς Κελσίου. Όμως επειδή πρόκειται για μακρινές προβλέψεις τα πάντα μπορεί να διαφοροποιηθούν.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση, τον Απρίλιο θα έχουμε κανονικές θερμοκρασίες. Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα είναι απογοητευτικό, αφού αναμένεται να κυμανθεί στα νότια και ανατολικά παράλια κάτω από 50% του κανονικού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 50% μέχρι 75% του κανονικού για την εποχή. Κανονικές θερμοκρασίες θα έχουμε και το Μάιο, ενδεχομένως οι μέσες θερμοκρασίες να είναι κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή. Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί κάτω του 50% -75% του κανονικού.

Επίσης, ο Μάρτης έκλεισε με τα ποσοστά της βροχόπτωσης να φθάνουν το 93% της κανονικής, ενώ του Απρίλη μετά και τις βροχές των τελευταίων ημερών είναι στο 22% της κανονικής.

 

Share this post